Ispanak, özellikle kış aylarında sağlıklı beslenmek için önemli bir besin, bitkisel demir kaynağı olarak biliniyor.
Adana’da kırağı düşmüş ıspanaklar tarladan özenle toplanıyor. Tüketiciye ulaşmadan önce özel soğuk su havuzlarında yıkanarak temizleniyor ve ardından hijyenik koşullarda paketleniyor. Bu sayede, tazeliğini koruyan ıspanaklar, sofralarımıza kadar geliyor.
TARLADA KİLOSU 13-14 LİRA
Üretici Ali Kelebek, bu yıl hasat sezonunun küresel ısınmanın etkileriyle bazı değişiklikler gösterdiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Ispanak, özellikle soğuk havalarda tüketimi artan bir ürün. Şu anda Kahramanmaraş, Kayseri, Hatay, Van ve Ordu gibi illerden yoğun talepler alıyoruz. Tarlada kilogram fiyatı 13-14 TL arasında değişiyor ve bu, üreticiler için istikrarlı bir kazanç sağlıyor.”
TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINA ULAŞIYOR
Adana’dan toplanan ıspanaklar, yalnızca yerel pazarları değil, büyük şehirlerdeki marketleri de süslüyor. Çukurova’nın zengin topraklarında yetişen ıspanaklar, hem kalitesi hem de lezzetiyle Türkiye’nin dört bir yanından talep görüyor. Adana’da başlayan hasat dönemi, diğer iller için de sağlıklı ve besleyici kış sofralarının kapılarını aralıyor.
More Stories
Almanya’da tren ve tır çarpıştı: 1 kişi öldü, 11 kişi yaralandı
Gaziantep’te Bıçakla Cinayet: 2 Tutuklama
DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları’ndan Öcalan’ın Çağrısına Dair Açıklamalar