Sıcaklar sağlığınızı bozmasın

Sıcak Havalarda Sağlıklı Kalmanın Yolları

Yaz ayları geldiğinde artan sıcaklıkların sağlığımızı olumsuz etkilediğini unutmamalıyız. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk, alınacak bazı basit önlemlerle ciddi sağlık sorunlarının önüne geçebileceğimizi belirtiyor. İşte tavsiyeleri:

Prof. Dr. Osman Erk

Havuz Yerine Deniz Tercih Edin

Havuz suları birçok hastalığa sebep olabilir. Bu nedenle özellikle Hepatit A ve B aşısını olmayanlar, ishal, sistit, açık yarası, genital enfeksiyonu olanlar ve adet dönemindeki kadınlar havuza girmemelidir. Deniz suyu, tuzlu olması nedeniyle daha güvenlidir.

Migren Krizlerini Önleyin

Ani ısı ve nem artışları migren ataklarını tetikleyebilir. Bol sıvı tüketimi ve güneşten mümkün olduğunca kaçınmak, migren krizlerini azaltabilir.

Kalbinize İyi Bakın

Sıcaklar kalp rahatsızlıklarına davetiye çıkarabilir. Yüksek tansiyon ve kalp yetersizliği olan kişiler ilaç dozlarını yaz aylarında yeniden düzenlemelidir. Bol su içmek, hafif gıdalarla beslenmek ve ağır egzersizlerden kaçınmak da önemlidir.

Besin Zehirlenmelerine Dikkat

Sıcak havalarda besinler daha çabuk bozulabilir. Besin zehirlenmelerinden korunmak için açıkta satılan yiyeceklerden uzak durmak gerekir. Ayrıca besin zehirlenmelerinin belirtileri arasında bulantı, kusma ve ishal yer alır. Bu belirtiler görüldüğünde hemen sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

Susuzluğa Dikkat

Sıcak havalarda vücut su kaybeder. Susuzluk belirtilerini önlemek için yeterli miktarda su tüketmeli ve idrar rengini kontrol etmelisiniz. Koyu renkli idrar, az su içildiğinin göstergesidir.

Güneşin Zararlarından Korunun

Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için öğle saatlerinde güneşten kaçınılmalıdır. Aşırı güneş ışığı cilt kanseri riskini artırabilir. D vitamini için yeterli miktarda güneş ışığı alınmalı, ancak fazlasından kaçınılmalıdır.

Klimalardan Uzak Durun

Klima sistemleri bakteri ve mantar birikimine neden olabilir. Bu nedenle klimalardan gelen hava ile direkt temas etmekten kaçınılmalı, klimaların filtreleri düzenli olarak temizlenmeli ve değiştirilmelidir. Klimaların ideal ısısı 21-24 derece arasında olmalıdır.

Related Posts

Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi “tetkik kısıtlaması” getirdi: TTB’den “Hekim bağımsızlığına darbe!” tepkisi geldi!

“Hangi branştan olursa olsun bütünlüklü bir değerlendirme yapmak her hekimin hem görevi hem sorumluluğudur”

Yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? Aile Hekimliği düzenlemesinin detayları

Aile Hekimliği Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemeye göre; aile hekimleri, hafta sonları ve genel tatil günlerinde akupunktur ve fitoterapi hizmeti verebilecek, her basamakta ücretli olan ‘özel amaçlı raporlar’ aile sağlığı merkezlerinden daha az ücret ödenerek alınabilecek. Peki yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? İşte yeni düzenlemenin detayları.

Erken tanı umut veriyor: Belirtiler 5 yaşında kaybolabilir

Antalya Bilim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serhat Nasıroğlu’nun 1465 çocuk üzerinde yaptığı araştırmaya göre, otizmde erken tanı ve yoğun eğitim, çocukların tanıyı tamamen kaybetme şansını artırıyor. Tanıyı kaybeden çocukların teşhis yaşı ortalama 2,4; tanıyı bırakma yaşı ise 5,5.

Sosyal hayatı mahveden hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Prof. Dr. Zeynep Ocak, “Balık kokusu sendromu sosyal hayatı bitiriyor, kişinin dışlanmasına ve yalnızlaşmasına neden oluyor” dedi.

Gençleşme vaadiyle gelen büyük tehlike! Hormonları mahvediyor, sakın yüze sürmeyin

Sosyal medyada yaygınlaşan tehlikeli bir güzellik trendi, kadın sağlığını riske atıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, östrojen içerikli vajinal kremlerin yüz bölgesine uygulanmasının ciddi hormonal dengesizliklere ve uzun vadede kanser riskine yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Görülme yaşı 15’e kadar düştü! Ani ve zorlayıcı hareket sonrasında başlıyorsa dikkat

Bel fıtığının katlanarak arttığını söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Ferda Özdemir, son yıllarda ise gençler arasında daha sık görüldüğüne dikkat çekti.