Pirinçli kabak yemeği tarifi, nasıl yapılır?

Pirinçli kabak yemeği tarifi, bahar ve yaz aylarında severek tüketilen zeytinyağlı bir yemektir. Kabak, düşük karbonhidratlı ve yüksek lif içerdiği için kan şekeri ve insülin düzeylerini düşürmede oldukça yardımcı bir besindir. Düşük kalorili ve az yağlı bir besin olduğu için özellikle diyet menülerinin baş tacıdır.

Kabak ile çorbadan dolmaya, köfteden makarnaya kadar birbirinden farklı tarif alternatifleri bulunmakta. Pirinçli kabak yemeği tarifi de bu tariflerden bir tanesi. Zeytinyağlı olarak yapılan pirinçli kabak yemeği tarifi, soğuk olarak da tüketilmekte. Arzuya göre pirinçli kabak yemeği tarifinin içerisine kıyma ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.

Pirinçli kabak yemeği tarifi yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar ise şu şekilde;

  • İnce doğranan kabaklar, pirinçlerden önce pişecek ve dağılacaktır. Kalın doğranan kabaklar ise yemeğe lezzetini tam vermeyecektir. Bu yüzden kabakları ne çok ince ne de çok kalın doğramamalısınız.

  • Kabakları ekledikten sonra yemeği çok karıştırmamalısınız. Kabaklar pişmeye başladıkça yumuşayacak ve parçalanacaktır.

PİRİNÇLİ KABAK YEMEĞİ TARİFİ KAÇ KALORİ?

Bir porsiyon pirinçli kabak yemeği tarifi yaklaşık olarak 200 kaloriye eşittir.

İşte en pratik zeytinyağlı pirinçli kabak yemeği tarifi…

PİRİNÇLİ KABAK YEMEĞİ TARİFİ

4 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ:  20 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 35 DAKİKA

Pirinçli Kabak yemeği tarifi için malzemeler;



  • 2 adet büyük boy kabak
  • 1 adet kuru soğan,
  • 3 – 4 diş sarımsak,
  • 1 adet kapya biber,
  • 1 adet domates,
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası,
  • 2 yemek kaşığı pirinç,
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 su bardağı sıcak su,
  • Karabiber, tuz

Pirinçli kabak yemeği tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanı, sarımsakları ve biberi yemeklik olacak şekilde doğrayın.
  • Domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
  • Kabakları güzelce yıkayın ve irice doğrayın.
  • Tencereye zeytinyağını ve soğanları alıp kavurmaya başlayın.
  • Soğanların rengi pembeleşene kadar kavurun.
  • Soğanlar diriliğini kaybedince sarımsakları ve domates salçasını ilave edin.
  • Salçanın kokusu çıkınca içerisine doğramış olduğunuz domatesleri ilave edin.
  • Domatesler suyunu salmaya başlayınca kabakları ekleyin.
  • Kabakların üzerine yıkanmış pirinci, 1’er çay kaşığı tuz ve karabiberi de ilave edin.
  • Sıcak suyu da ilave edip, orta ateşte pişmeye bırakın.
  • Pirinçler yumuşayıp piştiğinde yemeğinizi ocaktan alın.

Pirinçli kabak yemeği tarifi servis önerisi;

Pirinçli kabak yemeği tarifini servis etmeden önce kıyılmış maydanoz ya da dereotu ile süsleyebilirsiniz. Pirinçli kabak yemeği tarifi zeytinyağlı bir yemek olduğu için soğuduktan sonrada servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir