Özel Sağlık Kuruluşları Yönetmeliği Güncellendi

Sağlık Bakanlığı, Özel Sağlık Kuruluşları Yönetmeliğini Güncelledi

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan “Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapılan açıklamaya göre, Sağlıklı Türkiye Yüzyılı programı kapsamında güncellenen yönetmelik, tıp merkezleri, poliklinikler, muayenehaneler ve tüm özel sağlık kuruluşlarında sunulan sağlık hizmetlerinde önemli düzenlemeler içeriyor.

Yönetmelikle birlikte, tıp merkezlerinin TÜSKA akreditasyon belgesi alması zorunlu hale getirildi. Ayrıca, doğum üniteleri için yeni kriterler belirlendi ve elektronik kayıt ve bildirim zorunluluğu getirildi.

Hasta güvenliği ve sağlık hizmetlerine ilişkin yeni düzenlemelerle birlikte tıbbi endikasyon ve uygulama denetimleri artırıldı. Ayrıca, acil üniteleri ve cerrahi müdahale birimlerinin kurulması için şartlar belirlendi ve cerrahi müdahale standartları güncellendi.

Yeni yönetmelikle birlikte, özel sağlık kuruluşu sahipliği için ilave kriterler getirilerek hekimlik mesleğinden yasaklı olan kişilerin sahipliği engellendi. Ayrıca, polikliniklerin tıp merkezine dönüşümü teşvik edilirken, muayenehanelerde çağdaş tıp kurallarına uygun uygulamaların düzenlenmesi sağlandı.

Fizik tedavi ve rehabilitasyon kurumları için yeni bina ve fiziki şartlar belirlenerek sağlık hizmetlerinin kalitesi artırıldı. Yapılan bu düzenlemelerle özel sağlık kuruluşlarında sunulan hizmetlerin standartları yükseltilirken, hastaların sağlığı ve güvenliği de ön planda tutulmaktadır.

Kaynak: AA / Dilhan Türker Yıldız – Güncel

Related Posts

Sıcak havalarda gazlı içecek tüketmek susuzluğu artırıyor

Sıcak havalarda özellikle bilinçsiz gazlı içecek tüketmenin sağlığı tehlikeye attığını belirten Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Gazlı içeceklerdeki kafein idrar söktürücü etki yapar, bu da su kaybını artırır. Şeker oranı yüksek bu içecekler kan şekerinde dalgalanmalara da yol açabilir. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar için bu içecekler risklidir” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi “tetkik kısıtlaması” getirdi: TTB’den “Hekim bağımsızlığına darbe!” tepkisi geldi!

“Hangi branştan olursa olsun bütünlüklü bir değerlendirme yapmak her hekimin hem görevi hem sorumluluğudur”

Yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? Aile Hekimliği düzenlemesinin detayları

Aile Hekimliği Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemeye göre; aile hekimleri, hafta sonları ve genel tatil günlerinde akupunktur ve fitoterapi hizmeti verebilecek, her basamakta ücretli olan ‘özel amaçlı raporlar’ aile sağlığı merkezlerinden daha az ücret ödenerek alınabilecek. Peki yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? İşte yeni düzenlemenin detayları.

Erken tanı umut veriyor: Belirtiler 5 yaşında kaybolabilir

Antalya Bilim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serhat Nasıroğlu’nun 1465 çocuk üzerinde yaptığı araştırmaya göre, otizmde erken tanı ve yoğun eğitim, çocukların tanıyı tamamen kaybetme şansını artırıyor. Tanıyı kaybeden çocukların teşhis yaşı ortalama 2,4; tanıyı bırakma yaşı ise 5,5.

Sosyal hayatı mahveden hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Prof. Dr. Zeynep Ocak, “Balık kokusu sendromu sosyal hayatı bitiriyor, kişinin dışlanmasına ve yalnızlaşmasına neden oluyor” dedi.

Gençleşme vaadiyle gelen büyük tehlike! Hormonları mahvediyor, sakın yüze sürmeyin

Sosyal medyada yaygınlaşan tehlikeli bir güzellik trendi, kadın sağlığını riske atıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, östrojen içerikli vajinal kremlerin yüz bölgesine uygulanmasının ciddi hormonal dengesizliklere ve uzun vadede kanser riskine yol açabileceği konusunda uyarıyor.