Karadeniz’de Yabancı Cisim Ameliyatıyla Sağlığına Kavuştu

Fatma Karabacak, Akciğerinde Yabancı Cisim Olduğunu Fark Etti!

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Fatma Karabacak, sık sık akciğer enfeksiyonu geçirmesi üzerine Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu akciğerinde yabancı cisim olduğu belirlendi.

Başhekim Prof. Dr. Celal Tekinbaş ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla Karabacak, akciğerindeki “karayemiş çekirdeği” nedeniyle yaşadığı sorundan kurtuldu. Prof. Dr. Tekinbaş, ameliyat sonrasında yaptığı açıklamada, cismin akciğerin orta tarafını tıkayarak balgamın birikmesine sebep olduğunu ve bu durumun sürekli enfeksiyona yol açtığını belirtti.

Yabancı cisim aspirasyonuna dikkat çeken Prof. Dr. Tekinbaş, her yaş grubunda görülebileceğini vurgulayarak, ani öksürük ve benzer belirtilerde doktora başvurmanın önemine dikkat çekti. Karabacak’ın sağlığına kavuşmasının sevincini yaşayan ailesi, hastanenin ilgili birimlerine teşekkür etti.

Kaynak: AA / Meltem Yılmaz Karakurum – Sağlık

Related Posts

Sıcak havalarda gazlı içecek tüketmek susuzluğu artırıyor

Sıcak havalarda özellikle bilinçsiz gazlı içecek tüketmenin sağlığı tehlikeye attığını belirten Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Gazlı içeceklerdeki kafein idrar söktürücü etki yapar, bu da su kaybını artırır. Şeker oranı yüksek bu içecekler kan şekerinde dalgalanmalara da yol açabilir. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar için bu içecekler risklidir” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi “tetkik kısıtlaması” getirdi: TTB’den “Hekim bağımsızlığına darbe!” tepkisi geldi!

“Hangi branştan olursa olsun bütünlüklü bir değerlendirme yapmak her hekimin hem görevi hem sorumluluğudur”

Yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? Aile Hekimliği düzenlemesinin detayları

Aile Hekimliği Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemeye göre; aile hekimleri, hafta sonları ve genel tatil günlerinde akupunktur ve fitoterapi hizmeti verebilecek, her basamakta ücretli olan ‘özel amaçlı raporlar’ aile sağlığı merkezlerinden daha az ücret ödenerek alınabilecek. Peki yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? İşte yeni düzenlemenin detayları.

Erken tanı umut veriyor: Belirtiler 5 yaşında kaybolabilir

Antalya Bilim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serhat Nasıroğlu’nun 1465 çocuk üzerinde yaptığı araştırmaya göre, otizmde erken tanı ve yoğun eğitim, çocukların tanıyı tamamen kaybetme şansını artırıyor. Tanıyı kaybeden çocukların teşhis yaşı ortalama 2,4; tanıyı bırakma yaşı ise 5,5.

Sosyal hayatı mahveden hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Prof. Dr. Zeynep Ocak, “Balık kokusu sendromu sosyal hayatı bitiriyor, kişinin dışlanmasına ve yalnızlaşmasına neden oluyor” dedi.

Gençleşme vaadiyle gelen büyük tehlike! Hormonları mahvediyor, sakın yüze sürmeyin

Sosyal medyada yaygınlaşan tehlikeli bir güzellik trendi, kadın sağlığını riske atıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, östrojen içerikli vajinal kremlerin yüz bölgesine uygulanmasının ciddi hormonal dengesizliklere ve uzun vadede kanser riskine yol açabileceği konusunda uyarıyor.