Hadislerde Geçen Bitki; Çörek Otu Faydaları

Çörek Otu ve Çörek Otu Yağının Sağlığa Faydaları

Günümüzde, çörek otu ve çörek otu yağı, sağlık bilincine sahip bireyler tarafından sıkça tercih edilmektedir çünkü bağışıklığı destekleyen güçlü antioksidanlar içermektedir.

Çörek Otu Yağının Önemi ve Faydaları

Latince adı Nigella Sativa olan çörek otu, doğanın en güçlü şifalı bitkilerinden biridir. İçerdiği bioaktif bileşikler sayesinde birçok sağlık faydası sağlar. Yapılan araştırmalar, çörek otunun antioksidan, anti tümöral, anti inflamatuar, antibakteriyel aktivitelere sahip olduğunu göstermektedir. Bu da immün sistem üzerinde olumlu etkiler yaratabileceği anlamına gelmektedir.

Özellikle soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen çörek otu yağı, besin değerlerini kaybetmeden korunur ve Arifoğlu’nun saf formülü ile sofralara ulaşır.

Çörek Otu ve Çörek Otu Yağının Faydaları

Yapılan çalışmalarda, çörek otunun immün sistem üzerinde olumlu etkilere sahip olduğu belirtilmektedir. Ayrıca, çörek otu yağının antioksidan özellikleri sayesinde vücudu serbest radikallere karşı koruyabilir. Sindirim sistemine destek olabilir, cilt ve saç sağlığını koruyabilir.

Çörek otunun Kuran-ı Kerim’deki yerine ilişkin doğrudan bir bilgi olmasa da, bitkilerin insanlar için bir nimet olduğuna dair ayetler bulunmaktadır.

Her ne kadar bilimsel araştırmalar çörek otunun sağlık faydalarını destekliyor olsa da, her besin gibi çörek otunu da ölçülü tüketmek önemlidir.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Related Posts

Sıcak havalarda gazlı içecek tüketmek susuzluğu artırıyor

Sıcak havalarda özellikle bilinçsiz gazlı içecek tüketmenin sağlığı tehlikeye attığını belirten Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Gazlı içeceklerdeki kafein idrar söktürücü etki yapar, bu da su kaybını artırır. Şeker oranı yüksek bu içecekler kan şekerinde dalgalanmalara da yol açabilir. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar için bu içecekler risklidir” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi “tetkik kısıtlaması” getirdi: TTB’den “Hekim bağımsızlığına darbe!” tepkisi geldi!

“Hangi branştan olursa olsun bütünlüklü bir değerlendirme yapmak her hekimin hem görevi hem sorumluluğudur”

Yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? Aile Hekimliği düzenlemesinin detayları

Aile Hekimliği Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemeye göre; aile hekimleri, hafta sonları ve genel tatil günlerinde akupunktur ve fitoterapi hizmeti verebilecek, her basamakta ücretli olan ‘özel amaçlı raporlar’ aile sağlığı merkezlerinden daha az ücret ödenerek alınabilecek. Peki yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? İşte yeni düzenlemenin detayları.

Erken tanı umut veriyor: Belirtiler 5 yaşında kaybolabilir

Antalya Bilim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serhat Nasıroğlu’nun 1465 çocuk üzerinde yaptığı araştırmaya göre, otizmde erken tanı ve yoğun eğitim, çocukların tanıyı tamamen kaybetme şansını artırıyor. Tanıyı kaybeden çocukların teşhis yaşı ortalama 2,4; tanıyı bırakma yaşı ise 5,5.

Sosyal hayatı mahveden hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Prof. Dr. Zeynep Ocak, “Balık kokusu sendromu sosyal hayatı bitiriyor, kişinin dışlanmasına ve yalnızlaşmasına neden oluyor” dedi.

Gençleşme vaadiyle gelen büyük tehlike! Hormonları mahvediyor, sakın yüze sürmeyin

Sosyal medyada yaygınlaşan tehlikeli bir güzellik trendi, kadın sağlığını riske atıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, östrojen içerikli vajinal kremlerin yüz bölgesine uygulanmasının ciddi hormonal dengesizliklere ve uzun vadede kanser riskine yol açabileceği konusunda uyarıyor.