Görülme sıklığı artıyor! Masum bir hapşırık mı yoksa sessiz bir tehdit mi?

Alerjik Hastalıklardan Korunma İpuçları

1-Alerjenlerden Korunun!

Polen, ev tozu ve küf mantarı gibi yaygın alerjenlerden korunarak semptomları azaltmak mümkün. Doç. Dr. İlim Irmak’a göre genetik yatkınlık olmasa da hayat boyu maruz kalınan şeyler hastalıkları tetikleyebilir. Sigara dumanı, hava kirliliği, mesleki maruziyetler, hayvan epiteli, viral enfeksiyonlar ve stres gibi faktörler alerjik reaksiyonlarda rol oynar. Bu nedenle rahatsız edici alerjenleri bulup korunmak önemlidir.

2-Çevresel Maruziyetlere Karşı Önlem Alın

Hayvanları yatak odasına sokmamak, sık duş almak, kıyafetleri değiştirmek, kokulara maruz kalmamak ve nazal yıkamalar yapmak alerjik reaksiyonları azaltabilir.

3-Sigara Ve Dumanından Kaçının

Sigara ve hava kirliliği, alerjik hastalıkları tetikleyebilir. Solunum yollarında inflamasyona neden olabilir ve hastalık şiddetini artırabilir. Bu nedenle sigara ve dumanından uzak durmak önemlidir.

4-Bulunduğunuz Ortamı Alerjenlerden Arındırın

Ev tozu akarlarına kaynak olabilecek eşyaları azaltmak, hava filtreleri kullanmak ve düzenli temizlik yapmak alerji belirtilerini hafifletebilir.

5-Dengeli Ve Sağlıklı Beslenin

Alerjik hastalıkların beslenme ile ilişkili olduğunu belirten uzmanlar, bazı besinlerin alerjiyi tetiklediğini söylüyor. Sağlıklı ve dengeli beslenerek vücuttaki inflamasyonu azaltabilir ve bağışıklık sistemini güçlendirebilirsiniz.

6-Düzenli Egzersiz Yapın

Akciğer kapasitesini artıran egzersizler ve doğru nefes alma teknikleri stresi yönetmede yardımcı olabilir. Düzenli yürüyüş yapmak bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve akciğer kapasitesini artırabilir. Stresin alerjik reaksiyonları tetiklediği unutulmamalıdır.

Related Posts

Sıcak havalarda gazlı içecek tüketmek susuzluğu artırıyor

Sıcak havalarda özellikle bilinçsiz gazlı içecek tüketmenin sağlığı tehlikeye attığını belirten Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Gazlı içeceklerdeki kafein idrar söktürücü etki yapar, bu da su kaybını artırır. Şeker oranı yüksek bu içecekler kan şekerinde dalgalanmalara da yol açabilir. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar için bu içecekler risklidir” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi “tetkik kısıtlaması” getirdi: TTB’den “Hekim bağımsızlığına darbe!” tepkisi geldi!

“Hangi branştan olursa olsun bütünlüklü bir değerlendirme yapmak her hekimin hem görevi hem sorumluluğudur”

Yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? Aile Hekimliği düzenlemesinin detayları

Aile Hekimliği Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemeye göre; aile hekimleri, hafta sonları ve genel tatil günlerinde akupunktur ve fitoterapi hizmeti verebilecek, her basamakta ücretli olan ‘özel amaçlı raporlar’ aile sağlığı merkezlerinden daha az ücret ödenerek alınabilecek. Peki yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? İşte yeni düzenlemenin detayları.

Erken tanı umut veriyor: Belirtiler 5 yaşında kaybolabilir

Antalya Bilim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serhat Nasıroğlu’nun 1465 çocuk üzerinde yaptığı araştırmaya göre, otizmde erken tanı ve yoğun eğitim, çocukların tanıyı tamamen kaybetme şansını artırıyor. Tanıyı kaybeden çocukların teşhis yaşı ortalama 2,4; tanıyı bırakma yaşı ise 5,5.

Sosyal hayatı mahveden hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Prof. Dr. Zeynep Ocak, “Balık kokusu sendromu sosyal hayatı bitiriyor, kişinin dışlanmasına ve yalnızlaşmasına neden oluyor” dedi.

Gençleşme vaadiyle gelen büyük tehlike! Hormonları mahvediyor, sakın yüze sürmeyin

Sosyal medyada yaygınlaşan tehlikeli bir güzellik trendi, kadın sağlığını riske atıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, östrojen içerikli vajinal kremlerin yüz bölgesine uygulanmasının ciddi hormonal dengesizliklere ve uzun vadede kanser riskine yol açabileceği konusunda uyarıyor.