Erzincan Tercan’da 4.2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Erzincan Tercan’da Meydana Gelen 4.2 Büyüklüğündeki Deprem Hakkında

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Erzincan Tercan’da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde vatandaşlar paniğe kapıldı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür‘den açıklama geldi.

Depremin merkez üssü Oğulveren yerleşim yeri olarak belirtildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise depremin 6.8 kilometre derinlikte olduğunu duyurdu.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem sonrası açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Görür, şunları dile getirdi:

“Oğulveren-Tercan/Erzincan’da 4,2 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Deprem, doğrultu atımlı Palandöken Fayı’nın olası uzantısı üzerinde meydana geldi. Oğulveren’de fay hattı gözlemlenmiyor.” – ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Zayıflar daha uzun yaşıyor! Uzmanı uyarı: Çok yemek tümörü besliyor

Geçmişten günümüze halk arasındaki yaygın inanışa göre, yemek yendikçe vücut direnci artar ve hastalıklara karşı güçlenilir. Oysa bilim bunun tam tersini söylüyor. Tıbbi Onkoloji ve Hematoloji Uzmanı, Onkolojik Bilimler Koordinatörü Prof. Dr. Necdet Üskent, kontrollü açlığın kanserli hücrelerin büyümesini durdurduğunu ve küçülmesini desteklediğini söylüyor.

Almanya’da bir Hastane Raporunda Türk Hekim İmzası

Almanya’da bir Hastane Raporunda Türk Hekim İmzası, sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Bir takipçi, Türkiye’deki göç nedeniyle boşta kalan kadrolara

Canlı beyin dokusu hücrelerinde demansa çare aranıyor

Çağın en büyük sorunlarından olan unutkanlık, demans ve Alzheimer hastalıklarına karşı yeni çalışmalar denenmeye devam ediliyor. Bilim insanları demansı tedavi etme arayışını hızlandırmak için canlı insan beyin dokusu kullanmaya başladı. Doku kültürü çalışmalarından yararlanan deney ekibi dünyada bir ilki başardı.

Uzmanından kritik uyarı: ‘Saç dökülmesi ilerlediyse, ilaçlar etkili olmaz’

Dr. Mehmet Erdoğan, “Saç dökülmesi yaşayan bireyler genellikle ilaçlarla dökülmeyi yavaşlatmaya çalışır. Ancak, bu ilaçların etkisi kişiden kişiye değişebilir ve uzun vadeli kullanım gerektirebilir. Saç dökülmesinin erken evrelerinde, ilaçlar saçların korunmasına yardımcı olabilir. Ancak, dökülme belirli bir seviyeye ulaştığında, bu ilaçlar kaybedilen saçları geri getirmez. Saç ekimi, dökülen bölgelerde kalıcı bir çözüm sunmanın tek yoludur” dedi.

Emekli veterinerlerin maaş mağduriyeti: ‘Üvey evlat muamelesi gördük’

Emekli veterinerler mağduriyetlerini Ankara Ulus’tan dile getirdi.

Beyni güçlendiren altın üçlü açıklandı!

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Başaran, selenyum, çinko, Omega-3 ve kafein gibi nörobesinlerin beyin sağlığını koruduğunu ve bilişsel performansı artırmaya yardımcı olduğunu belirtti. Zihinsel verimlilik için doğru besin tercihleri büyük önem taşıyor. İşte uzmanlara göre beyninizi besleyen ve performansınızı artıran o nörobesinler…