Elektrikli araçlara ilgi artıyor

EPDK Raporuna Göre Şarj İstasyonları Güçlerini Arttırdı

Son yayınlanan “Şarj Hizmeti Piyasası Aylık İstatistikleri” raporuna göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verilerine göre, mart ayında şarj istasyonlarının toplam kurulu gücü yüzde 2,13 artarak 2 bin 8 megavata ulaştı. Bu rakam, önceki aya göre artışı simgeliyor.

Mart ayında toplam soket sayısı da yüzde 2,3 artış göstererek 28 bin 717’ye çıktı. Şubat ayında bu rakam 28 bin 79 idi. AC şarj soket sayısı yüzde 2,2 artışla 16 bin 900’e yükselirken, DC şarj soket sayısı da yüzde 2,3 artışla 11 bin 817’ye ulaştı. Bir önceki ayda AC şarj soket sayısı 16 bin 533 iken, DC şarj soket sayısı 11 bin 546 olarak kaydedilmişti.

Elektrikli araç sayısında da artış yaşandığı belirtiliyor. Şubatta 207 bin 989 olan elektrikli araç sayısı, mart ayında 220 bin 258’e yükseldi.

Related Posts

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası 2025 ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Banka net kârını geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 70 artırdı.

Deprem fırsatçıları iş başında! 236’sı tespit edildi

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’daki 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından fiyat artışı yapan 236 işletmenin tespit edildiğini duyurdu.

ABD’de petrol sondajında sınırlı artış

ABD’de petrol sondaj kulelerinin sayısı bu hafta 2 artarak 483’e çıktı. Son bir yılda kule sayısı 23 azaldı. Brent petrol haftayı 66,87 dolardan tamamlarken, WTI tipi ham petrol 63 dolar seviyesinde kapandı.

6 küp Grönland buzu 100 dolar

Trump ile dünya gündemine gelen Grönland, dünyaya buz pazarlamaya başladı. Lisans alan 6 şirket Dubai gibi şehirlerde bulunan lüks mekanlara 6 küp Grönland buzunu 100 dolara satıyor. Bu buzla servis edilen bir kadeh viski ise 218 dolara mal oluyor.

Zirai dondan etkilenene destek

DenizBank, zirai dondan etkilenen üreticilerin faaliyetlerini güvence altına almak amacıyla bir dizi finansal çözümü hayata geçirdi.

Riskli binaların yıkım ve yeniden yapımı: İşte adım adım süreç

Depreme karşı dayanıklılığı ve içinde yaşayanların can güvenliğinin olmadığı riskli yapıların tespitine yönelik işlemler 4 aşamada yapılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir