Dolandırıcıları yakalamak için yeni yöntem. Chrome artık Gemini Nano kullanacak

Google, Dolandırıcılıklara Karşı Yeni Bir Silah Geliştiriyor

İnternet güvenliği her geçen gün daha da artarken, dolandırıcılar da yeni yöntemler geliştirmeye devam ediyor. Firmalar açıkları kapatırken dolandırıcılar da yeni yollar arıyor. Google, Chrome’u kullanarak dolandırıcıları tespit etmeye yardımcı olacak yeni bir sistem olan Gemini Nano’yu tanıtıyor.

Google, bu yeni modelin daha önce görülmemiş dolandırıcılıkları yakalayabileceğini söylüyor. Firma, Chrome’un Gelişmiş Koruma özelliği için önemli bir güncelleme yaptığını duyurdu. Artık masaüstü kullanıcıları, uzaktan teknik destek dolandırıcılığına karşı korunmak için Chrome’un Gemini Nano’sundan faydalanabilecekler. Google’a göre, bu geniş dil modeli sayesinde Chrome, kullanıcıları daha önce tespit edemediği dolandırıcılıklardan koruyabilecek.

Gemini Nano, büyük ölçekli bir dil modelidir ve özellikle metin tabanlı görevler için idealdir. Sohbetler, taslak mesajlar ve diğer içerikler için önerilerde bulunabilir. Bu model, cihaz üzerinde çalıştığı için hiçbir veri Google sunucularına gönderilmez, bu da Chrome’a önemli bir güvenilirlik sağlar. Gemini Nano, internet bağlantısı olmadan bile çalışabilir.

Firma, bu yeni yöntemin web sitelerinin karmaşıklığına uygun olduğunu ve hızla değişen dolandırıcılık taktiklerine karşı daha iyi bir koruma sağladığını belirtiyor. Ayrıca, Google bu yapay zeka yaklaşımını gelecekte farklı dolandırıcılıklarla mücadele etmek için de kullanmayı planlıyor.

Öte yandan, Android kullanıcıları Chrome bildirimleri üzerinden yapılan dolandırıcılıklara karşı da daha güçlü bir koruma bekleyebilirler. Google, bu özelliği sağlamak için makine öğreniminden yararlanıyor. Chrome, bir bildirimi potansiyel dolandırıcılık olarak işaretlediğinde, kullanıcılar uyarma ve yanıt alma seçeneğine sahip olacaklar. Bu sistem, kullanıcıların daha güvende olmalarını sağlayacak.

Google, geçen yıl dolandırıcılıkla mücadeleye büyük önem verdi. Mayıs ayında gerçek zamanlı dolandırıcılık uyarıları veren bir sistem tanıtırken, daha yakın zamanda Mesajlar uygulaması için çeşitli güvenlik özellikleri sunmuştu.

Related Posts

Türkiye’ye yılın ilk beş ayında 4 milyar 727 milyon dolarlık yatırım!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ödemeler Dengesi istatistiklerinin açıklanmasının ardından Rakamlarla Uluslararası Doğrudan Yatırımlar Bülteni’ni yayımladı. Buna göre, Türkiye’ye mayıs ayında 1 …

Rekabet Kurumu’ndan Google’a 355 milyon TL ceza: Taahhüdü ihlal etti

Rekabet Kurumu, daha önce verdiği taahhütleri yerine getirmeyen Google’a 355 milyon TL idari para cezası uyguladı. Ceza, şirketin rekabete aykırı yeni bir tasarımı devreye alması nedeniyle verildi.

Dev havayolu şirketi Musk’ın şirketi ile anlaşmayı duyurdu: Jet hızında olacak

Dev havayolu şirketi Elon Musk’ın Starlink şirketi ile anlaşmaya vardığını duyurdu. Havayolu şirketi Starlink ağı sayesinde yolcularına ‘jet hızı’nda internet hizmeti sunacak

Emeklinin hesabına 25 bin lira yatırılacak: Başvuran alacak

Emeklilerin zam oranlarının belli olmasıyla bankaların promosyon rekabeti de kızıştı. Bankalar yarışa girerken emekliler de en kazançlı yöntem için araştırmalar ve hesaplamalar yapmaya başladı. BAŞVURAN ALACAK Temmuz ayında enflasyon farkıyla …

Tüketiciyi yanıltan tanıtımlar için 141 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, bu yılın ilk 6 ayında, tanıtımlardaki aldatıcılık, bilgi eksikliğinin istismar edilmesi, ekonomik çıkarların etkilenmesi gibi kusurlar nedeniyle 141 milyon 123 bin 32 lira idari para cezası uyguladı.

Kripto para piyasasını karıştırdı: Gizemli yatırımcı 14 yıl sonra ilk kez işlem yaptı

Bitcoin’in ilk yıllarından beri hareketsiz kalan bir yatırımcıya ait cüzdanlardan 14 yıl sonra ilk kez işlem yapıldı. Yatırımcının kripto varlıklarının 18 bin dolardan 2.5 milyar dolara çıktığı belirtiliyor.