Bursa’da 4 Günde 4 Bin Genç Uyuşturucuya Karşı Uyarıldı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Ekiplerinden Uyuşturucu Uyarısı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son 4 günde 4 bin genç üzerinde uyuşturucuyla ilgili bilgilendirme faaliyetlerinde bulundu.

Bursa’da, Narkotik polisi, operasyonlarının yanı sıra halkın yoğun olarak bulunduğu alanlarda bilgilendirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Motosikletli ve yaya olarak şehrin her köşesinden ansızın çıkan Narko timler, son 4 gün içinde 4 bine yakın genci uyuşturucuya karşı uyardı. Halkın yoğun olduğu noktalarda, parklar, üniversiteler, hastaneler, otobüs terminalleri, camiler ve tarihi bölgelerde broşür dağıtan ekipler, aileleri ve gençleri bilgilendirdi.

Uzmanlar, esrar maddesinin dünya genelinde üretilebildiğine ve fiziksel, psikolojik bağımlılık yaptığına dikkat çekerek, ailelere uyuşturucu konusunda bilinçlenmeleri çağrısında bulundu. Sokak jargonunda kullanılan isimler arasında ‘ot, toz, kubar, dalga, gogo, kova, üçlü veya beşli’ gibi isimlerin olduğunu belirten uzmanlar, bu isimleri duyduklarında dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Metamfetamin, ecstasy, bonzai gibi maddelerin sağlık üzerinde ciddi tehlikeler oluşturabileceğini belirten uzmanlar, bu maddelerin sokakta farklı isimlerle anıldığını da sözlerine ekledi. Özellikle ailelerin dikkat etmesi gereken bu maddeler hakkında bilgilendirme faaliyetlerinin önemine vurgu yapıldı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Related Posts

Sıcak havalarda gazlı içecek tüketmek susuzluğu artırıyor

Sıcak havalarda özellikle bilinçsiz gazlı içecek tüketmenin sağlığı tehlikeye attığını belirten Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Gazlı içeceklerdeki kafein idrar söktürücü etki yapar, bu da su kaybını artırır. Şeker oranı yüksek bu içecekler kan şekerinde dalgalanmalara da yol açabilir. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar için bu içecekler risklidir” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi “tetkik kısıtlaması” getirdi: TTB’den “Hekim bağımsızlığına darbe!” tepkisi geldi!

“Hangi branştan olursa olsun bütünlüklü bir değerlendirme yapmak her hekimin hem görevi hem sorumluluğudur”

Yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? Aile Hekimliği düzenlemesinin detayları

Aile Hekimliği Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemeye göre; aile hekimleri, hafta sonları ve genel tatil günlerinde akupunktur ve fitoterapi hizmeti verebilecek, her basamakta ücretli olan ‘özel amaçlı raporlar’ aile sağlığı merkezlerinden daha az ücret ödenerek alınabilecek. Peki yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? İşte yeni düzenlemenin detayları.

Erken tanı umut veriyor: Belirtiler 5 yaşında kaybolabilir

Antalya Bilim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serhat Nasıroğlu’nun 1465 çocuk üzerinde yaptığı araştırmaya göre, otizmde erken tanı ve yoğun eğitim, çocukların tanıyı tamamen kaybetme şansını artırıyor. Tanıyı kaybeden çocukların teşhis yaşı ortalama 2,4; tanıyı bırakma yaşı ise 5,5.

Sosyal hayatı mahveden hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Prof. Dr. Zeynep Ocak, “Balık kokusu sendromu sosyal hayatı bitiriyor, kişinin dışlanmasına ve yalnızlaşmasına neden oluyor” dedi.

Gençleşme vaadiyle gelen büyük tehlike! Hormonları mahvediyor, sakın yüze sürmeyin

Sosyal medyada yaygınlaşan tehlikeli bir güzellik trendi, kadın sağlığını riske atıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, östrojen içerikli vajinal kremlerin yüz bölgesine uygulanmasının ciddi hormonal dengesizliklere ve uzun vadede kanser riskine yol açabileceği konusunda uyarıyor.