Prof. Dr. Talip Asil: Unutkanlık eşittir demans değildir

Prof. Dr. Talip Asil: “Demans ve Alzheimer Hakkında Bilinmesi Gerekenler”

Demans ve Alzheimer konusunda önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Talip Asil, yaşlanmanın bunama anlamına gelmediğini vurguladı. Alzheimer hastalığının erken teşhisi için düzenli bilişsel muayenelerin önemine dikkat çeken Asil, unutkanlığın her zaman demans belirtisi olmadığını belirtti.

“Yaşlanınca Bunamak Normal Değildir”

Yaşlanmanın doğal bir süreç olduğunu ancak bunamayla eş tutulmaması gerektiğini belirten Asil, beyinde biriken proteinlerin hastalık belirtilerini gecikmeli olarak ortaya çıkardığını belirtti.

“Unutkanlık Eşittir Demans Değil”

Hafıza problemlerinin her zaman demans belirtisi olmadığını vurgulayan Asil, bilişsel muayene yaptırmadan önce panik yapılmaması gerektiğini belirtti. Bilişsel testlerin düzenli olarak yapılmasının önemine dikkat çeken Asil, risk durumunda sık aralıklarla muayene olunması gerektiğini söyledi.

“Alzheimer Hastaları Yalnız Başına Yaşayamaz”

Alzheimer hastalığının ilerleyen evrelerinde hastaların günlük yaşamlarını tek başına sürdüremeyeceğini belirten Asil, hasta yakınlarının bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini vurguladı. Demans belirtileri başladıktan sonra zorla bulmaca çözdürmenin hastalar için stres yarattığını ifade eden Asil, süreci doğru yönetmenin bilinçli hareket etmekten geçtiğini belirtti.

Related Posts

Zayıflar daha uzun yaşıyor! Uzmanı uyarı: Çok yemek tümörü besliyor

Geçmişten günümüze halk arasındaki yaygın inanışa göre, yemek yendikçe vücut direnci artar ve hastalıklara karşı güçlenilir. Oysa bilim bunun tam tersini söylüyor. Tıbbi Onkoloji ve Hematoloji Uzmanı, Onkolojik Bilimler Koordinatörü Prof. Dr. Necdet Üskent, kontrollü açlığın kanserli hücrelerin büyümesini durdurduğunu ve küçülmesini desteklediğini söylüyor.

Almanya’da bir Hastane Raporunda Türk Hekim İmzası

Almanya’da bir Hastane Raporunda Türk Hekim İmzası, sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Bir takipçi, Türkiye’deki göç nedeniyle boşta kalan kadrolara

Canlı beyin dokusu hücrelerinde demansa çare aranıyor

Çağın en büyük sorunlarından olan unutkanlık, demans ve Alzheimer hastalıklarına karşı yeni çalışmalar denenmeye devam ediliyor. Bilim insanları demansı tedavi etme arayışını hızlandırmak için canlı insan beyin dokusu kullanmaya başladı. Doku kültürü çalışmalarından yararlanan deney ekibi dünyada bir ilki başardı.

Uzmanından kritik uyarı: ‘Saç dökülmesi ilerlediyse, ilaçlar etkili olmaz’

Dr. Mehmet Erdoğan, “Saç dökülmesi yaşayan bireyler genellikle ilaçlarla dökülmeyi yavaşlatmaya çalışır. Ancak, bu ilaçların etkisi kişiden kişiye değişebilir ve uzun vadeli kullanım gerektirebilir. Saç dökülmesinin erken evrelerinde, ilaçlar saçların korunmasına yardımcı olabilir. Ancak, dökülme belirli bir seviyeye ulaştığında, bu ilaçlar kaybedilen saçları geri getirmez. Saç ekimi, dökülen bölgelerde kalıcı bir çözüm sunmanın tek yoludur” dedi.

Emekli veterinerlerin maaş mağduriyeti: ‘Üvey evlat muamelesi gördük’

Emekli veterinerler mağduriyetlerini Ankara Ulus’tan dile getirdi.

Beyni güçlendiren altın üçlü açıklandı!

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Başaran, selenyum, çinko, Omega-3 ve kafein gibi nörobesinlerin beyin sağlığını koruduğunu ve bilişsel performansı artırmaya yardımcı olduğunu belirtti. Zihinsel verimlilik için doğru besin tercihleri büyük önem taşıyor. İşte uzmanlara göre beyninizi besleyen ve performansınızı artıran o nörobesinler…